Aankopen

Onze Diensten

Aankoopmakelaar

Een nieuw huis kopen is spannend. Nu helemaal, want het gaat heel goed met de woningmarkt. Veel mensen vissen achter het net óf bieden juist te veel. Een huis kopen doe je samen met een deskundige aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen bij de aankoop van jouw droomhuis, de droomstek voor jouw bedrijf of een beleggingspand.

Wat doet een aankoopmakelaar?

De taken van een aankoopmakelaar bestaan uit verschillende stappen. Je kunt voor elke stap afzonderlijk een makelaar inschakelen, of voor alle stappen in zijn geheel.

Informeer naar onze gunstige tarieven als u een aankoopmakelaar in wilt schakelen!

Stap 1: Geschikte woning zoeken

De medewerkers van Basten Assurantien vullen uw zoekprofiel in. Wij mailen u de nieuw in de verkoop gekomen woningen, die matchen met uw profiel.

Stap 2: Bezichtigen

Onze makelaar gaat met u mee naar de bezichtigingen en begeleidt u hierbij. Hij kijkt naar het onderhoud, de eventuele gebreken, reparaties en verbouwingen.

Stap 3: Extra onderzoek

De aankoopmakelaar kan goed inschatten of een bouwkundig onderzoek nodig is. Ook kan hij onderzoek laten doen naar het bestemmingsplan, naar milieuzaken, gegevens in het kadaster, gemeente- en provinciebepalingen, gegevens van de vereniging van eigenaars en de aanwezigheid van een energielabel.

Stap 4: Onderhandelen

Op basis van de marktwaarde adviseert de aankoopmakelaar in het uitbrengen van een bod. Hierin neemt hij ook de ontbindende voorwaarden mee, zoals bijvoorbeeld het onder voorbehoud van financiering en het bouwkundig rapport.

Basten Assurantiën & Makelaardij

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

De aankoopmakelaar helpt met het opstellen van de koopovereenkomst. Hij let daarbij op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. De verkoper en koper ontvangen een kopie van de koopovereenkomst. Beiden tekenen deze overeenkomst.

Stap 6: Uw woning financieren

Als de koopovereenkomst getekend is, moet je de financiering regelen. Meestal is dat in de vorm van een hypotheek. Het bedrag is afhankelijk van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, de aanwezigheid van eigen geld en de kosten koper (zoals overdrachtsbelasting en notariskosten). Daarnaast is ook een officiële taxatie nodig. Onze aankoopmakelaar mag niet zelf taxeren. Hij is tenslotte bij de koop betrokken. We hebben wel een aantal taxateurs die we kunnen aanbevelen.

Stap 7: Naar de notaris

Is de financiering rond? Gefeliciteerd! Vanaf nu is het wachten op de notaris. Hij moet de eigendomsoverdracht en hypotheekakte voorbereiden. Op de dag van de overdracht helpt de aankoopmakelaar met het inspecteren van de woning. Waarna de papieren getekend worden. De champagne kan ontkurkt worden en de sleutel kan in het slot. De woning is nu van jou!

Afspraak maken